Kiwi žluté plátky 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Pokud vás od zeleného kiwi někdy odradila jeho ostřejší chuť, žluté kiwi je pro vás jako stvořené. Má jemnější, sladší chuť s tropickými tóny, připomínající směs manga a broskve. Díky sušení mrazem je chuť žlutého kiwi ještě intenzivnější.
Lyofilizací si kiwi zachovalo svou jedinečnou chuť, nádherně zlatavou barvu i vysoký obsah vitamínu C a antioxidantů. Na rozdíl od běžně sušeného ovoce neobsahuje žádný přidaný cukr ani konzervanty – pouze čisté ovoce. Šetrné sušení mrazem ho proměnilo na lehké, křupavé plátky, které se rozplývají na jazyku.
Žluté kiwi nebývá v českých obchodech často dostupné. To mrazem sušené si ale můžete vychutnat kdykoliv a co je nejlepší – nemusíte trávit čas loupáním nebo dlabáním lžičkou. Stačí otevřít sáček a pustit se do zdravé svačinky.
Jak si vychutnat lyofilizované žluté kiwi?
- Jako zdravé mlsání kdykoli během dne. Lahodná chuť žlutého kiwi zažene chuť na sladké zdravým způsobem.
- Přidejte žluté kiwi do snídaňových kaší, müsli nebo jogurtu a vychutnejte si tropickou chuť hned po ránu.
- Použijte plátky kiwi jako netradiční ozdobu na dorty, dezerty nebo zmrzlinové poháry.
- Rozmixujte lyofilizované žluté kiwi na prášek a využijte ho jako přírodní dochucovadlo proteinových nápojů nebo smoothie.
Náš tip
Máte rádi exotické chutě? Z kokosového mléka si připravte chia pudink a navrch rozlámejte plátky mrazem sušeného kiwi. Nadchne vás snoubení tropických chutí i kontrast krémové a křupavé textury.
Lyofilizované žluté kiwi je plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené žluté kiwi si zachovalo většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Žluté kiwi je bohaté na vitamín C, který patří mezi významné antioxidanty.
- Obsahuje také vitamíny K a B6.
- Díky vysokému obsahu vlákniny podporuje správné trávení a dlouhodobý pocit sytosti.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované žluté kiwi na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky kiwi, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (g) | 3 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (g) | 0,1 |
Protein (g) | 4,1 |
Sacharidy (g) | 65 |
-> z toho cukry (g) | 53 |
Sůl (g) | 0 |
Energie | 559 kcal / 2340 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Kiwi žluté |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.