Mrazem sušené ovoce
Při sušení mrazem se z ovoce odebere pouze voda a nic se do něj nepřidává. Lyofilizované ovoce si zachová výživové hodnoty, vitamíny a minerály téměř jako čerstvé ovoce a podobá se mu i svojí chutí a vůní. Přitom je 100 % bez éček a bez přidaného cukru. Třeba jedno kilo mrazem sušených jahod se vyrobí z deseti kilogramů čerstvých plodů. Stačí si tak křupnout pár kousků.
#showmore#
Lyofilizované ovoce velmi dlouho vydrží a ve srovnání s čerstvými plody ho často pořídíte levněji, hlavně mimo sezónu. Co vás bude rozhodně bavit? Jak krásně ovoce křupe! U nás nenajdete žádné gumové zmetky. A když si objednáte celé ovoce nebo plátky, dostanete pořádně velké kousky, žádnou drť.
Jak si vychutnat lyofilizované ovoce?
- Křupejte ho samostatně na svačinu nebo jako zdravé zobání, když vás honí mlsná.
- Přibalte ho dětem do školy, školky či na výlet. Je lehoučké, plné energie a vitamínů. Navíc dětem chutná. Zkrátka svačina, po které se jen zapráší.
- Přidejte ho do ovesné kaše, müsli nebo jogurtu.
- Lyofilizované ovoce v prášku dodá výraznou chuť smoothie a mléčným koktejlům.
- Použijte mrazem sušené ovoce jako přísadu do pečení. Úžasně vypadá jako posyp dortů, obarví krémy a těsto.
- Přihoďte pár celých kousků ovoce do domácích limonád. Po nasáknutí vodou bude téměř jako čerstvé.
Nejprodávanější

Exotické, sladké, s medovou vůní, a navíc krásně křupavé! Plátky lyofilizovaného žlutého kiwi vás...