Višeň celá 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Jestli nemáte babičku na venkově, k čerstvým višním se jen tak nedostanete. V obchodech téměř nejsou k mání, leda tak v mrazicím boxu. Ale co když si chcete vychutnat příjemně nakyslou chuť čerstvých višní, jak si ji pamatujete z letního tábora? Díky sušení mrazem se vám to splní a co víc – sladkokyselé lyofilizované višně můžete jíst nejen v létě, ale klidně po celý rok.
Při sušení mrazem neboli lyofilizaci se z višní vypaří většina vody, ale výrazná chuť zůstává zachována. Stejně tak rudá barva a spoustu prospěšných minerálů. Od autentického mlsání čerstvých višní vás tak dělí jen drobný detail – pecky jsme odstranili, ať se nemusíte strachovat o své zuby. V sáčku najdete celé lyofilizované višně bez pecek.
Jak si vychutnat lyofilizované višně?
Lyofilizované višně představují osvěžující a zdravou svačinku, ale jejich síla spočívá v kombinaci s dalšími surovinami. Přidejte je do ovesných kaší – mrazem sušené višně rozjasní mdlou chuť vloček a nastartují váš den. Skvěle se hodí také do tvarohu. Použijte lyofilizované višně při pečení moučníků a kakaových dezertů. Kombinace višní s čokoládou je sice klasika, ale proč se jí nedržet, když je tak skvělá?
Náš tip
Dejte lyofilizovaným višním šanci, i když zrovna nejste na kyselé ovoce. Ozdobte jimi třeba letní pohár – čokoládová zmrzlina, šlehačka a křupavé lyofilizované višně. Mňam!
Lyofilizované višně jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené višně si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Na rozdíl od jiného ovoce višně nevynikají v obsahu vitamínů, ale jsou zdrojem mnoha minerálů.
- Najdete v nich větší množství jódu, vápníku, železa, draslíku, manganu a zinku.
- Višně obsahují také antioxidanty a melatonin.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované višně na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé sušené plody, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 3,9 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,9 |
Protein (%) | 6,9 |
Vláknina (%) | 8 |
Sacharidy (%) | 76 |
-> z toho cukry (%) | 76 |
Sůl (%) | 0 |
Energie | 408 kcal / 1733 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Višeň |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.