Lyofilizovaná višeň v hořké čokoládě 200 g
Detailní popis produktu
Výrazně nakyslá chuť višní se perfektně doplňuje s kakaovou chutí hořké čokolády. Není divu, že tahle geniální kombinace ovládá bonboniéry už pěkných pár let. Vyzkoušejte ji v lyo variantě. Získá si vás svojí křupavou texturou. A potěší i ty, kteří se višním v čokoládě vyhýbají kvůli likérové náplni.
Cesta k lyofilizovaným višním v čokoládě začíná u zralých čerstvých višní, které se odpeckují a prochází sušení mrazem. Tím ztratí většinu vody, ale o to intenzivněji se rozvine chuť čerstvého ovoce. Celé mrazem sušené višně se následně obalí v kvalitní hořké čokoládě.
Jakmile se vám dostanou višně v čokoládě pod ruku, nemůžete přestat s mlsáním? U lyofilizovaných višní v hořké čokoládě si z toho nemusíte dělat velkou hlavu. Mrazem sušené višně nejsou doslazené a zachovávají si většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody. A kostičku hořké čokolády často doporučují jako mlsání i výživoví poradci. Touhle kombinací zkrátka nemůžete šlápnout vedle.
Jak si vychutnat mrazem sušené višně v čokoládě?
Mlsejte lyofilizované višně v čokoládě, kdykoliv si chcete dopřát luxusní potěšení. Křupavé kuličky přemění na gurmánský zážitek domácí granolu nebo müsli. Vychutnáte si je také jako dobrotu k odpolední kávě. Mrazem sušené višně v čokoládě si ale nemusíte nechat jen pro sebe, báječně se hodí jako dárek – třeba k Valentýnu nebo k výročí.
Lyofilizované višně jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené višně si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Na rozdíl od jiného ovoce višně nevynikají v obsahu vitamínů, ale jsou zdrojem mnoha minerálů.
- Najdete v nich větší množství jódu, vápníku, železa, draslíku, manganu a zinku.
- Višně obsahují také antioxidanty a melatonin.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované višně v hořké čokoládě na Lyofio.cz
- celá lyofilizovaná višeň uvnitř každé kuličky
- křupavá struktura
- znovuuzavíratelný obal
Složení: Hořká čokoláda (90%) [cukr, kakaové máslo, rostlinné tuky (palmový olej, olej z máslovníku), kakaová hmota, MLÉČNÝ TUK, emulgátory (lecitiny a polyglycerylpolyricinoleát, přírodní aroma, sušené MLÉKO), mrazem sušené višně (9%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)
V hořké čokoládě obsah kakaové sušiny minimálně 38%.
Vedle kakaového másla obsahuje čokoláda rostlinné tuky.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu. Může obsahovat zbytky pecek.
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) | |
Sůl (%) | 0,01 |
Tuky (%) | 30 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny | 18 |
Protein (%) | 4,9 |
Vláknina (%) | 6,3 |
Sacharidy (%) | 53 |
-> z toho cukry | 51 |
Energie | 514 Kcal / 2145 KJ |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce v čokoládě |
---|---|
Druh ovoce: | Višeň |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 200 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.