Lyofilizovaná jahoda v čokoládě - mléčná 200 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Tahle laskomina vytlačí ze spíže bonbóny a sladkosti. Na své straně má neodolatelnou kombinaci chutí i vitamíny obsažené v lyofilizovaných jahodách. Je favoritem u dětí a dospělých, co si rádi pořádně osladí život. V každé kuličce se ukrývá celá lyofilizovaná jahoda.
Zralé jahody se nejdříve vysuší mrazem, a tím si zachovají většinu vitamínů, minerálů i vůni a chuť čerstvých plodů. Při lyofilizaci se z ovoce odstraní většina vody. Poté se jahody obalí v mléčné čokoládě a přemění se ve sladkou pochoutku.
Lyofilizované jahody v čokoládě vás nadchnou také dlouhou trvanlivostí. Zatímco čerstvé jahody v čokoládě musíte hned sníst, ty lyofilizované můžete mlsat průběžně. Přitom chutí připomínají čerstvé jahody a navrch ještě krásně křupou.
Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v čokoládě?
Vychutnejte si lyofilizované jahody v čokoládě jako mlsání u televize, sladkou tečku za obědem nebo rychlý zdroj energie. Skvěle se hodí také jako sladká laskomina místo obyčejné bonboniéry, třeba až půjdete na návštěvu k rodině nebo přátelům.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované jahody v mléčné čokoládě na Lyofio.cz
- celá lyofilizovaná jahoda uvnitř každé kuličky
- křupavá struktura
- znovuuzavíratelný obal
Složení: Mléčná čokoláda (88%) [cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO, kakaová hmota, emulgátor (lecitiny, přírodní vanilkové aroma), Lyofilizovaná jahoda (11%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)
Mléčná čokoláda obsahuje minimálně 30% kakaové sušiny.
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) | |
Sůl (%) | 0,09 |
Tuky (%) | 31 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny | 19 |
Protein (%) | 6,2 |
Vláknina (%) | 2,9 |
Sacharidy (%) | 59 |
-> z toho cukry | 56 |
Energie | 546 Kcal / 2279 KJ |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené |
---|---|
Druh ovoce: | Jahoda |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 200 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.