Lyofilizovaná jahoda v bílé čokoládě s jogurtem a jahodovým práškem 200 g
Detailní popis produktu
Hledáte dobrůtku, kterou můžete přibalit dětem na školní výlet nebo s ní udělat radost kolegům v kanceláři? Tak jste tady správně! Nová mlska z lyofilizovaných jahod a jogurtové čokolády vám nesmí uniknout. Dopřejete si hned dvojitou porci jahod – uvnitř se ukrývá kus mrazem sušené jahody a na jogurtové polevě ještě jahodový prášek. Jednoduše dokonalá souhra sladké a svěží ovocné chuti.
Uvnitř každé kuličky najdete kus lyofilizované jahody, která se sušila mrazem tak, aby nepřišla o důležité látky. Zachovala si většinu vitamínů, minerálů i vlákniny jako čerstvé ovoce. Poté se obalila v krémové jogurtové čokoládě. Navrch je posypaná práškem z lyofilizovaných jahod.
Na rozdíl od běžného sušeného ovoce neobsahují lyofilizované jahody žádný přidaný cukr, siřičitany, barviva ani jiná aditiva.
Jak si vychutnat mrazem sušené jahody v jogurtové čokoládě?
Chuť kuliček je lehká a svěží, nabízí skvělou alternativu k jahodám v čokoládě. Mrazem sušené jahody v jogurtové čokoládě můžete mlsat jen tak samotné nebo s nimi posypat snídaňové cereálie. Přijdou vhod také jako ozdoba dezertů nebo zmrzlinových pohárů.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované jahody v jogurtové čokoládě na Lyofio.cz
- kousek lyofilizované jahody v každé kuličce
- křupavá struktura
- znovuuzavíratelný obal
Složení: Bílá čokoláda s jogurtovým práškem (89%) [cukr, kakaové máslo, sušené MLÉKO, sušený JOGURT 2,5% (MLÉKO, jogurtová kultura), regulátor kyselosti, kyselina citronová, emulgátor (lecitiny, přírodní vanilkové aroma), Lyofilizovaná jahoda kostky (8%), Lyofilizovaná jahoda prášek (1%), leštící směs (tapiokový škrob, cukr, leštící látka: šelak)
Výrobek může obsahovat stopy arašídů, skořápkových plodů, obilovin obsahující lepek, sóji a sezamu.
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) | |
Sůl (%) | 0,39 |
Tuky (%) | 30 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny | 19 |
Protein (%) | 4,8 |
Vláknina (%) | 1,3 |
Sacharidy (%) | 61 |
-> z toho cukry | 59 |
Energie | 536 Kcal / 2239 KJ |
Skladujte v suchu, chraňte před teplem.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce v čokoládě |
---|---|
Druh ovoce: | Jahoda |
Zpracování: | Celé, Prášek |
Hmotnost: | 200 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.