Kiwi plátky 100 g
Detailní popis produktu
Chlupatá slupka už vás otravovat nebude! Lyofilizované kiwi se jí zbavilo a vy si tak jeho tropickou chuť můžete užít bez práce – stačí sáhnout do sáčku a vytáhnout si jeden z lyofilizovaných plátků.
Mrazem sušené kiwi má svěží zelenou barvu a je plné křupavých černých semínek, přesně jako jste zvyklí u čerstvého kiwi. Stejně tak nabídne intenzivní kyselou chuť, i když na jazyku je o něco méně ostré než jeho čerstvý protějšek.
Lyofilizace zachovává většinu nutričních hodnot, které čerstvé kiwi obsahuje – tedy hlavně důležitého vitamínu C. Pro skvělou chuť nepotřebuje žádný přidaný cukr ani jiná aditiva. Díky tomu získáte 100% přírodní produkt, který je plný chuti a prospěšných látek.
Jak si vychutnat lyofilizované kiwi?
Lyofilizované kiwi nejen skvěle chutná, ale i krásně vypadá. Parádu udělá ve snídaňových cereáliích, jogurtu nebo salátu. Jeho kyselou chuť báječně vyváží mléčné výrobky. Použijte ho jako originální dekoraci dezertů a koktejlů. Nebo ho rozmixujte na prášek a použijte do smoothie a domácí zmrzliny. Dodá jim zelenou barvu i autentickou chuť čerstvého kiwi.
Náš tip
Kiwi si skvěle rozumí s medem a tvarohem, využijte toho pro tvorbu rychlého dezertu. Stačí do skleniček navrstvit rozmačkané sušenky, tvaroh smíchaný s medem a nadrcené lyofilizované kiwi. Když použijete kokosové sušenky, tropická chuť se ještě znásobí.
Lyofilizované kiwi je plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené kiwi si zachovalo většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Kiwi je oblíbeným zdrojem vitamínu C, obsahuje ho více než citrusy.
- Je bohaté také na vitamíny E a A.
- Z minerálů v něm najdete draslík, mangan, měď a fosfor.
- Kiwi obsahuje lutein a zeaxantin – antioxidanty, které podporují normální funkci zraku.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit plátky lyofilizovaného kiwi na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé plátky kiwi, bez rozdrceného prášku
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 2,8 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 6,1 |
Vláknina (%) | 17 |
Sacharidy (%) | 65 |
-> z toho cukry (%) | 50 |
Energie | 343 kcal / 1447 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Kiwi |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.