Jahoda prášek se zlomky 500 g
Související produkty
Detailní popis produktu
V tomhle sáčku najdete jahodový prášek a sem tam úlomek mrazem sušené jahody. Tolik se nehodí na samostatné mlsání jako plátky jahod a prášek není tak hladký jako čistý jahodový prášek. Můžete si ale vsadit, že chutná stejně báječně a obsahuje spoustu vitamínů jako ostatní mrazem sušené jahody v naší nabídce. To znamená hlavně pořádnou dávku vitamínu C. A samozřejmě ani v prášku se zlomky nenajdete žádná aditiva ani přidaný cukr.
Navíc vás potěší nízká cena prášku se zlomky – pokud používáte lyofilizované jahody hlavně do snídaňových kaší nebo smoothies, nemusíte utrácet za celé plátky.
Prášek s úlomky snadno přimícháte do cereálií, rozmixujete do nápojů nebo přidáte při pečení do dezertů. Můžete ho také rozmíchat do jogurtu a vyrobit zdravý domácí ovocný jogurt. Vyzkoušejte i výrobu domácí jahodové zmrzliny nebo pudinku. Přidejte ho zkrátka do všech pokrmů a nápojů, u nichž chcete docílit jahodové příchutě a zároveň si vychutnat kousíčky jahod.
Náš tip
Milují vaše děti jahodový rozvar na palačinky nebo lívance? Jestli nemáte po ruce čerstvé ani mražené jahody, nevadí. Vyrobte skvělou náplň do palačinek z jahodového prášku s úlomky. Stačí rozmíchat v malém množstvím vody a počkat, až se vsákne. Chuť jahod bude ještě intenzivněji připomínat čerstvé plody. Můžete rovnou nanést na palačinky místo marmelády nebo ohřát jako jahodový rozvar.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit prášek se zlomky z lyofilizovaných jahod na Lyofio.cz
- vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce
- bez aditiv a přidaného cukru
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 1,4 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 4,7 |
Vláknina (%) | 13 |
Sacharidy (%) | 87,5 |
-> z toho cukry (%) | 77 |
Energie | 384,8 kcal / 1619 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Jahoda |
Zpracování: | Prášek, Kousky |
Hmotnost: | 500 g |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.