Jahoda plátky 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Koupit čerstvé jahody, které jsou sladké a voní létem, se jen tak nepoštěstí. Jahody se rychle kazí, a proto se obvykle trhají nezralé, aby vůbec přežily cestu do obchodu. U lyofilizovaných jahod je to jinak. Hoví si na sluníčku až do chvíle, kdy jsou krásně červené. Sušení mrazem z nich odebere vodu, ale vše ostatní zůstává – výrazná chuť, omamná vůně i zářivě červená barva.
Lyofilizované jahody si zachovají většinu živin, vitamínů a minerálních látek. 1 kg lyofilizovaných jahod se vyrobí z přibližně 10 kg čerstvých plodů – v každém 100 g sáčku se tedy ukrývá asi kilo čerstvých jahod. I mimo sezónu tak budete mít postaráno o přísun vitamínů, a obvykle levněji ve srovnání s čerstvými plody.
Jak si vychutnat lyofilizované jahody?
Lyofilizované jahody můžete křupat jen tak samotné. Plátky se perfektně hodí jako svačina na výlety. Jsou lehoučké a nezkazí se ani v horku. Použijte je jako přísadu při vaření a pečení. Lyofilizované plátky jahod ozdobí dezerty a dodají svěží ovocnou chuť müsli nebo granole.
Náš tip
Děti milují plátky lyofilizovaných jahod. Možná ještě víc než čerstvé jahody, protože ty lyofilizované v puse zábavně křupou. Dopřejte dětem zdravou mlsku bez přidaného cukru, na sladkosti už ani nepomyslí.
Lyofilizované jahody jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené jahody si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jahody obsahují spoustu vitamínu C (62 mg ve 100 g čerstvých plodů podle NZIP).
- Výraznou červenou barvu má na svědomí anthocyanin – silný antioxidant.
- Jahody obsahují kyselinu listovou, která je důležitá pro vyváženou stravu.
- Lyofilizované jahody jsou bohaté také na vitamíny A, B, E a minerály draslík, zinek, mangan a další stopové prvky.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované plátky jahod na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 1,4 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 4,7 |
Vláknina (%) | 13 |
Sacharidy (%) | 87,5 |
-> z toho cukry (%) | 77 |
Energie | 384,8 kcal / 1619 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Jahoda |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.