Jablko plátky 60 g

99 Kč / ks 1 650 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)

Takové křížaly jste ještě neochutnali! Křupavé a se spoustou vitamínu C, skoro jako byste si utrhli čerstvé jablíčko ze stromu.

  • křupavá svačina pro děti i dospělé
  • přírodní zdroj vitamínů a minerálů
  • bez konzervantů a aditiv

Detailní informace

Detailní popis produktu

Při sušení křížal se většina vitamínu C zničí kvůli vysoké teplotě. To při lyofilizaci nehrozí. Jablka se suší za nízké teploty, a tak si zachovají většinu prospěšných látek. Zakousněte se do lyofilizovaných jablíček a užijte si, jak báječně křupou. Jsou lehoučká a ve svačinovém boxu se rozhodně nepronesou.

Jablka se u dětí často netěší takové oblibě jako sladší druhy ovoce. Jsou prostě tak trochu nuda. Zkuste je ale v lyofilizované podobě –⁠ díky zábavné křupavosti budou děti bavit a navíc jsou zdrojem vitamínů a minerálů.

Neobsahují žádné konzervanty, aditiva ani přidaný cukr. Jen 100% ovoce. Další výhodou je, že lyofilizované plátky jablek dlouho vydrží a můžete je skladovat při pokojové teplotě. Zapomeňte na vykrajování a loupání, stačí otevřít sáček a začít mlsat.

Jak si vychutnat lyofilizovaná jablka?

Lyofilizovaná jablka vám doplní energii a příjemně vás zasytí díky vysokému obsahu vlákniny. Vezměte je s sebou třeba na výlet, budou o dost lehčí než čerstvá jablka. Rozhodně vám zachutnají také v granole, müsli nebo ovesné kaši, obzvlášť v kombinaci se skořicí. Nebo přidejte pár plátků do černého čaje a dodejte mu ovocnou chuť.

Náš tip

Vytvořte zdravý dezert inspirovaný chutí klasického štrúdlu. Rozmixujte tvaroh s mrazem sušenými jablky, medem a skořicí, přimíchejte rozinky a vlašské ořechy. Nakonec ozdobte plátky lyo jablíček.

Lyofilizovaná jablka jsou plná vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušená jablka si zachovala většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Jablka jsou zdrojem vitamínu C i kyseliny listové.
  • Jablka obsahují také řadu minerálů –⁠ draslík, železo, hořčík a vápník.
  • V jablkách najdete také vlákninu, která přispívá k dobrému trávení.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit lyofilizovaná jablka na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé plátky jablek, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: mimo EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Tuky (%) 2,3
  -> z toho nasycené mastné kyseliny (%) 0,1
Protein (%) 3,3
Vláknina (%) 10
Sacharidy (%) 88,2
  -> z toho cukry (%) 70
Energie 386,9 kcal / 1666 kJ

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: