Červený rybíz 100 g

10 hodnocení
119 Kč / ks 1 190 Kč / 1 kg
Skladem (>5 ks)
Můžeme doručit do:
31.12.2024
Možnosti doručení

Málo kalorií, zato spoustu vitamínu C a dalších prospěšných látek. Nemáte červený rybíz na zahrádce? Nevadí, mrazem sušený doručíme až k vám domů.

  • minimum kalorií
  • bez přidaného cukru, konzervantů a barviv
  • typická kyselá chuť

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jakmile začnete křupat lyofilizované ovoce, nemůžete přestat? U červeného rybízu vás to nemusí trápit, ani když si hlídáte kalorie. Obsahuje totiž jen minimum sacharidů a 100 g mrazem sušených plodů má jen 210 kcal. Zato je zdrojem vitamínu C, hořčíku a draslíku. Při sušení mrazem si červené kuličky zachovaly většinu vitamínů a minerálů a nezískaly nic navíc –⁠ neobsahují přidaný cukr, konzervanty ani barviva.

Lyofilizovaný červený rybíz má také typickou kyselou chuť a krásně červenou barvu, jak jste zvyklí od čerstvých kuliček. Zatímco v obchodě na něj narazíte jen výjimečně, mrazem sušený rybíz si můžete objednat po celý rok.

Jak si vychutnat lyofilizovaný červený rybíz?

Lyofilizovaný červený rybíz dodá svěží kyselost každé snídani –⁠ ovesné kaši nebo granole. V receptech s ním nahraďte sušené brusinky. Ozdobte s ním vanilkový pudink nebo zmrzlinový pohár. Báječně se snoubí také se sýry typu brie.

Náš tip

Červený rybíz neodmyslitelně patří k létu, udělejte z něj třeba osvěžující ledový čaj. Uvařte černý čaj, nechte zchladnout a přelijte ho přes kostky ledu. Přidejte plátky citronu, mrazem sušený červený rybíz a oslaďte podle chuti.

Lyofilizovaný červený rybíz je plný vitamínů a minerálů

  • Mrazem sušený červený rybíz si zachoval většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
  • Červený rybíz obsahuje hodně vitamínu C, který patří mezi základní živiny.
  • Vyniká také v obsahu minerálů, zejména vápníku, draslíku a železa.
  • Lyofilizovaný červený rybíz je zdrojem pektinu –⁠ rozpustné vlákniny.
  • Červenou barvu rybízu mají na svědomí karoteny, které se v těle přemění na vitamín A.

Co je to lyofilizace?

Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.

Proč nakoupit celý lyofilizovaný červený rybíz na Lyofio.cz

  • 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
  • celé sušené plody, žádná drť
  • úžasně křupavá textura
  • znovuuzavíratelný obal

 

Země původu: EU

 

NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g
Vlhkost ≤5 %
Sůl 0 g
Tuky  1,2 g
  -> z toho nasycené mastné kyseliny  0,3 g
Protein  7,2 g
Sacharidy  30 g
  -> z toho cukry  30 g
Energie 210 kcal / 880 kJ

Doplňkové parametry

Kategorie: Mrazem sušené ovoce
Druh ovoce: Červený rybíz
Zpracování: Celé
Hmotnost: 100 g

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole: