Černý rybíz prášek 250 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý rybíz patří k nejzdravějšímu ovoci. Podle NZIP se ve 100 gramech čerstvých plodů ukrývá 177 mg vitamínu C, což je více než 200 % doporučené denní dávky. Jenže v čerstvé podobě je dostupný jen pár týdnů v roce. Řešení je jednoduché – prášek z lyofilizovaného černého rybízu. Zachovává si vše, co na tomto ovoci milujete, po celý rok!
V běžném obchodě na rybíz narazíte ve formě marmelád nebo šťáv, které jsou doslazované a plné konzervantů. Náš lyofilizovaný prášek je 100% přírodní. Bez cukru, bez éček, zkrátka bez kompromisů. Díky šetrnému sušení mrazem si uchovává osvěžující kyselejší chuť, bohaté aroma a sytě fialovou barvu.
Prášek je jemně mletý, a tak se snadno rozpouští v tekutině a skvěle se zapracuje do těsta nebo krémů. Díky nízkému obsahu kalorií se báječně hodí do všech fitness receptů. Vyrobte si z něj třeba tvarohový dezert nebo proteinový shake vhodný i během diety.
Jak použít lyofilizovaný rybízový prášek?
- Ovocná vzpruha pro jogurt, kaši nebo tvaroh. Stačí lžička a vaše snídaně získá osvěžující chuť.
- Perfektní na pečení. Dodává barvu i chuť dortům, makronkám nebo ovocným krémům.
- Do smoothie nebo proteinu. Přirozeně kyselkavý, ideální na vyvážení sladkých ingrediencí.
- Na ozdobu dezertů. Jemný poprašek rozjasní čokoládové dorty nebo tvarohový cheesecake.
- Na výrobu zmrzliny. Přirozené barvivo a výrazná ovocná chuť v jednom vykouzlí neodolatelnou zmrzlinu. Nabízíme ho i pro velkoodběratele.
Náš tip
Černý rybíz se skvěle doplňuje s tmavou čokoládou. Přidejte prášek do hořké čokoládové ganache a vytvořte luxusní rybízovo-čokoládovou polevu na dorty nebo pralinky.
Lyofilizovaný černý rybíz je plný vitamínů a minerálů
- Mrazem sušený černý rybíz si zachoval většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Černý rybíz patří k ovoci s nejvyšším obsahem vitamínu C. Ve 100 g čerstvých plodů se nachází 177 mg vitamínu C, což je přes 200 % doporučené denní dávky.
- Semínka rybízu jsou bohatá na vitamín E a omega-6 mastné kyseliny, včetně kyseliny alfa- a gama-linolenové.
- Potěší také vysoký obsah antioxidantů.
- Lyofilizovaný černý rybíz vyniká v obsahu vlákniny (30 % hmotnosti), a tak vás příjemně zasytí.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizovaný prášek z černého rybízu na Lyofio.cz
- vyroben z 100 % mrazem sušeného ovoce
- bez aditiv a přidaného cukru
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) |
Vlhkost |
≤5 % |
Tuky (g) |
1,1 |
|
-> z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
0,05 |
|
Protein (g) |
6,8 |
|
Vláknina (g) |
30 |
|
Sacharidy (g) |
31 |
|
-> z toho cukry (g) |
31 |
|
Sůl (g) |
0 |
|
Energie |
210 Kcal / 880 KJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Černý rybíz |
Zpracování: | Prášek |
Hmotnost: | 250 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.