Borůvka kanadská celá 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Kanadské borůvky jsou větší a sladší než jejich lesní sestřenice. Díky lyofilizaci si zachovaly nejen svou výraznou chuť, ale i většinu nutričních hodnot. S každou modrou kuličkou tak načerpáte prospěšné vitamíny i antioxidanty. Přitom naprosto přírodní cestou – lyofilizované kanadské borůvky totiž neobsahují žádný přidaný cukr, barviva ani konzervanty.
Při sušení mrazem se z nich odpařila voda, takže jsou lehké, krásně křupavé a intenzivně ovocné. Stačí jeden kousek a budete mít pocit, jako byste si do pusy strčili čerstvou hrst borůvek. Jejich chuť je totiž v lyofilizované podobě ještě výraznější.
Ať už je chroupete samotné, přidáte do kaše nebo rozmixujete na jemný borůvkový prášek, vždycky dodají vašim pokrmům plnou borůvkovou chuť.
Jak si vychutnat lyofilizované kanadské borůvky?
- Jen tak na mlsání – chutnají skvěle samostatně, bez jakýchkoli přísad.
- Přidejte borůvky do snídaňové kaše, müsli nebo jogurtu pro extra porci ovocné chuti.
- Použijte je při pečení – do muffinů, koláčů nebo jako netradiční ozdobu na dorty.
- Rozmixujte borůvky na prášek a využijte je jako přírodní barvivo do krémů a polev.
- Přidejte pár kuliček do smoothie, proteinového nápoje, mléka nebo kefíru pro lahodnou borůvkovou chuť.
Náš tip
Vždy, když se chcete pustit do přípravy borůvkového dezertu, jako na potvoru nemáte čerstvé borůvky po ruce? Ty lyofilizované můžete mít ve spíži připravené vždy. Vydrží dlouho a můžete je skladovat při pokojové teplotě.
Lyofilizované kanadské borůvky jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené kanadské borůvky si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Jsou bohaté na vitamín C, který přispívá ke správnému fungování imunitního systému.
- Obsahují flavonoidy a antokyany, které působí jako antioxidanty.
- Z minerálů najdete v kanadských borůvkách hořčík, mangan, draslík, zinek a selen.
- Sušené borůvky mají vyšší podíl vlákniny, která podporuje dobré trávení a zasytí na delší dobu.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované kanadské borůvky na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- celé kuličky borůvek, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY (na 100g) |
Vlhkost |
≤5 % |
Tuky (g) |
1,4 |
|
-> z toho nasycené mastné kyseliny (g) |
0,3 |
|
Protein (g) |
3,8 |
|
Sacharidy (g) |
65,6 |
|
-> z toho cukry (g) |
58,1 |
|
Sůl (g) |
0,025 |
|
Energie |
359 Kcal / 1509 KJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Borůvka |
Zpracování: | Celé |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.