Banán plátky 100 g
Související produkty
Detailní popis produktu
Nemáte po ruce banán nebo jste ho zapomněli sníst, když byl ještě čerstvý a přezrálý vám nechutná? Je na čase vyzkoušet banánové plátky sušené mrazem. Lyofilizovaný banán je sklizený v ten pravý moment. Ani nezralý, ani přezrálý. Proto chutná sladce a krásně voní. Sušení mrazem z něj odstranilo vodu, jinak se na složení nezměnilo nic – většina vitamínů a minerálů zůstala zachována. Díky vysokému obsahu vlákniny vás příjemně zasytí.
Už jste zkoušeli banánové chipsy, ale moc vás neoslovily? Lyofilizovaný banán s nimi nemá moc společného. Banánové chipsy bývají smažené, tvrdé a plné cukru. Naproti tomu se naše lyofilizované banánové plátky suší mrazem. Výsledkem jsou křupavé, křehoučké kousky banánu, které se na jazyku jen rozplývají. Bez přidaného cukru a tuku.
Jak si vychutnat lyofilizovaný banán?
Křupněte si lyofilizovaný banán jen tak samotný místo čerstvého banánu. Dodá vám energii a živiny v práci, při sportu i na túře. Lyofilizované plátky banánu přimíchejte do jogurtu, cereálií nebo je rozmixujte s mlékem na lahodný koktejl. Využijte lyofilizovaný banán místo čerstvého při pečení – na dochucení krémů nebo ozdobu dezertů.
Náš tip
Banán představuje zdravou svačinku pro naše nejmenší, ale kolikrát ho děti přinesly zpátky rozmačkaný v aktovce? Zabalte jim do školy raději lyofilizovaný banán. Je lehoučký a výživný, ale rozhodně nezhnědne a nezměkne.
Lyofilizované banány jsou plné vitamínů a minerálů
- Mrazem sušené banány si zachovaly většinu vitamínů a minerálů jako čerstvé plody.
- Banány jsou známé svým obsahem draslíku.
- Jeden čerstvý banán obsahuje asi třetinu doporučené denní dávky vitaminu B6.
- Banány dále obsahují vitamín C, hořčík, měď a mangan.
- Vysoký obsah vlákniny přispívá k dobrému zažívání.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace neboli sušení mrazem probíhá za velmi nízké teploty a tlaku. Tak dochází k sublimaci – voda přechází z pevného přímo do plynného skupenství. Díky tomu se z ovoce odpaří jen voda, aniž by sušení negativně ovlivnilo jeho nutriční hodnoty. Lyofilizované ovoce takřka neztratí živiny, vitamíny ani minerály. Navíc si zachová přirozenou chuť, vůni i barvu, a tak je téměř k nerozeznání od čerstvého ovoce.
Proč nakoupit lyofilizované plátky banánů na Lyofio.cz
- 100 % ovoce, bez éček a přidaného cukru
- pořádně velké plátky ovoce, žádná drť
- úžasně křupavá textura
- znovuuzavíratelný obal
Země původu: mimo EU
NUTRIČNÍ HODNOTY NA 100 g |
Vlhkost | ≤5 % |
Tuky (%) | 1,1 |
-> z toho nasycené mastné kyseliny (%) | 0,1 |
Protein (%) | 5,4 |
Vláknina (%) | 10 |
Sacharidy (%) | 82,4 |
-> z toho cukry (%) | 67 |
Energie | 381,2 kcal / 1533 kJ |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mrazem sušené ovoce |
---|---|
Druh ovoce: | Banán |
Zpracování: | Plátky |
Hmotnost: | 100 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.